Tekstin koko: ||

"Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus." (1. Kor. 13)

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. 1. Kor. 13:4-7

Avioliittoon vihkiminen

Evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Vihkiminen voidaan toimittaa, kun kihlapari on saanut todistuksen avioliiton esteiden tutkinnasta. Esteiden tutkintaa täytyy pyytää viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Todistuksen saa aikaisintaan seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä, ja se on voimassa neljä kuukautta.
Vihkimisessä tulee olla läsnä vähintään kaksi todistajaa.Vihkiminen voidaan toimittaa myös muualla kuin kirkossa tai seurakuntatalossa
Tarkempia tietoja saa ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Avioliiton siunaaminen

Siviilivihkimisen jälkeen on mahdollista toimittaa avioliiton siunaaminen. Lisätietoja toimituksen järjestelystä saa seurakunnasta.