Tekstin koko: ||

Lohikosken kirkkosali
Lohikosken kirkon alttaritaulu parvelta

Lohikosken kirkko

Sulkavan seurakunnan toinen kirkko, Lohikosken kirkko, sijaitsee yli 30 km kirkonkylästä itään Lohilahden kylässä, samannimisen Saimaan lahden perukassa nousevalla korkealla mäellä ympärillään hautausmaa. Kirkossa pidetään messu noin kerran kuukaudessa.

Sijaintinsa puolesta Lohikosken kirkko palvelee myös Puumalan ja Savonlinna-Säämingin seurakuntia. Tiedot kirkon tapahtumista julkaistaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Kirkko on rakennettu vuonna 1934 ja sen on suunnitellut arkkitehti Ilmari Virkkala. Hän on myös maalauttanut neljä metriä korkean alttaritaulun "Tulkaa minun Isäni siunatut" ja lehterin kaiteen 9 maalausta kristillisistä symboleista sekä lehterin ikkunasta värilasituksena loistavan ristin.

Saarnatuolin rintapeilissä on kuvanveistäjä Tapio Virkkalan veistos "Jeesus siunaa lapsia".

Kirkkoon hankittiin v. 1981 urkurakentamo Hans Heinrichin rakentamat 8- äänikertaiset urut.

Lisätietoa kirkon historiasta.