Tekstin koko: ||

Jumalanpalvelus

Kaikissa seurakunnissa on sunnuntaisin jumalanpalvelus. Sunnuntai on kristityille ensimmäinen päivä, ylösnousemuksen päivä ja Herran päivä, joka muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Seurakunnassamme jumalanpalveluksia järjestetään Sulkavan kirkossa (kesällä), Lohikosken kirkossa sekä seurakuntatalolla (talvella).

Sulkavan kirkossa jumalanpalvelukset alkavat klo 10. Lohikosken kirkossa jumalanpalveluksia pidetään noin kerran kuukaudessa. Tarkemmin niistä ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista.

Ehtoollinen

Ehtoollinen on kasteen lisäksi toinen luterilaisen kirkon pyhistä toimituksista eli sakramenteista. Ehtoollinen vahvistaa kasteessa alkanutta hengellistä elämää ja lupausta iankaikkisesta elämästä. Se on yhteyden, ilon ja kiitoksen ateria.

Ehtoollinen on pyhä ateria. Leipä ja viini ovat Kristuksen todellinen ruumis ja veri. Kun vietämme ehtoollista, muistamme Jeesuksen kuolemaa ristillä. Hän kuoli ja kärsi rangaistuksen kaikkien ihmisten sijasta.